Викторина за баланчин

Колко знаете за Джордж Баланчин, един от най-известните хореографи на 20-ти век?

От Rain Rain.

1. Джордж Баланчин е роден в коя държава?



а) САЩ

б) Германия

в) Русия

г) Полша


2. С кой композитор НАЙ-много би асоциирал Баланчин?

а) Чайковски

б) Стравински

в) Равел

г) Герхсуин


3. Кое от изброеното НЕ е представено в Balanchine’s Бижута ?

а) Сапфири

б) Рубини

в) Изумруди

г) Диаманти

4. Коя група танцьори беше Бароков концерт хореография на?

а) Ню Йоркски балет

б) Балет Русе де Монте Карло

в) Джулиардно училище по танци

Джозе Лимон предателят

г) Училище за американски балет


5. Колко пъти Баланчин се е оженил?

а) няма

б) два пъти

в) четири пъти

г) пет пъти

6. Кой танцьор е създал главната роля Блудният син ?

а) Серж Лифар

б) Васлав Нижинкси

в) Леонид Масин

г) Михаил Баришников

7. Коя балерина създаде ролята на Феята на захарната слива в Balanchine’s The Лешникотрошачка ?

а) Мария Талчиф

б) Сюзан Фарел

в) Гелси Къркланд

г) Патриша Макбрайд

8. Кой е първият балет „Баланчин“, хореографиран в Америка?

да се) Чайковски Pas de Deux

б) Серенада

° С) разсъмване

д) Аполон


9. Коя от следните гръцки музи НЕ присъства в балета Аполон ?

а) Терпсихора, муза на танца

б) Калиопа, муза на епичната поезия

в) Клио, муза на историята

г) Полихимния, муза на мим или химни

10. Тема и вариации е хореографиран до партитура от кой композитор?

а) Стравински

б) Прокофиев

в) Сати

г) Чайковски

ОТГОВОРИ: 1 - c 2 - b 3 - a 4 - d 5 - d 6 - a 7 - a 8 - b 9 - c 10 - d

Снимка: Английски национален балет. Томас Едур и Агнес Оукс в изпълнение на Balanchine’s Аполон . Снимка на Патрик Болдуин.

Споделя това:

балет , класически балет , съвременен балет , танц , танцова история , танцова викторина , учител по танци , Джордж Баланчин , неокласически танц

препоръчително за теб

Препоръчано